marți, 3 aprilie 2012

”ȘCOALA ALTFEL” - 02-06 APRILIE 2012


Toate unitățile de învățământ desfășoară de luni, timp de o săptămâna, programul "Școala altfel" în care elevii pot merge la muzee, biblioteci, teatru, la film, în excursii, pot organiza în clasă discuții pe diverse teme.
          Ministerul Educației a hotărât, în premieră pentru Romania, ca in perioada 2-6 aprilie 2012, în școli să se desfășoare programul "Școala Altfel", ceea ce presupune un orar special format doar din activităţi cu caracter non-formal.
           Este un program dedicat activităților educative extracuriculare si extrașcolare, principalul obiectiv al acestuia fiind implicarea elevilor si a profesorilor în activități de educație non-formală, care să pună în valoare talentele, preocupările extrașcolare și competențele elevilor, în domenii cât mai diverse și interesante.
          Biblioteca ”Universul cunoașterii” și-a deschis larg porțile pentru elevii și dascălii din localitate și din împrejurimi, participând activ și susținut la activitățile pe care școala și le-a propus a fi organizate la sediul nostru.
          Clopoțelul ”Școlii Altfel” a sunat, pentru prima dată, luni, 02.04.2012.
          Primii noștri oaspeți au fost elevii clasei I B, învățător Mircia Dascălu, de la Școala ”Garabet Ibrăileanu” Târgu Frumos. Tema activității extracurriculare a fost ”În lumea minunată a poveștilor”, organizată sub forma unei șezători muzical-literare.
         Programul a fost din timp pregătit de personalul bibliotecii împreună cu d-l înv. Dascălu Mircia și a constat în vizionarea unui film animat ( ”Fata babei și fata moșului” ), în discuții libere pe tema cititului, a bibliotecii. Spre final, copilașii antrenați de atmosfera creată s-au lansat într-un program artistic în care s-au luat la întrecere în recitări de poezii, cântecele de primăvară dar și glume, bancuri care au făcut deliciul tuturor celor prezenți.
         Următorii noștri oaspeți au fost elevii Școlii ”Ion Creangă„ Târgu Frumos, îndrumați de doamnele profesoare Geanina Vatamanu și Oana Cuciureanu. S-au vizionat filme documentare despre marile orașe ale Europei, s-au făcut comentarii, s-au exprimat păreri, s-au acumulat cunoștințe noi și valoroase.
         Biblioteca va continua pe tot parcursul acestei săptămâni să susțină programul ”Școala Altfel”.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.