De ce VOLUNTAR ?

De multe ori ai auzit ca pentru a produce o schimbare trebuie sa actionezi. Nu trebuie sa ai asteptari de la ceilalti pentru ca astfel nu reusesti sa faci ceea ce ti-ai propus. Daca te implici in activitati de voluntariat ai posibilitatea sa iti pui ideile in practica si sa produci schimbari in comunitatea ta.




„Hai în gaşca voluntarilor”
Am considerat ca dezvoltând cultura voluntariatului, sunt promovate valorile naţionale şi internaţionale ale cărţii, ale cunoşterii şi comunicării,



 M-am gandit destul de mult inainte de a incepe sa scriu despre voluntariat.Povestea mea si a voluntariatului nu are foarte mare vechime. A inceput intr-o zi de vara ,intr-o zi de iulie.La inceput, nu am incercat sa-mi explic de ce fac anumite lucruri. Nu ma intrebam niciodata de ce sunt atat de motivata sa ma trezesc devreme in zilele de vacanta.
Am gasit prieteni, oameni care sunt alaturi de mine in viata de zi cu zi: iesim impreuna, radem impreuna, crestem impreuna. Am vazut zambete inocente si am incercat sa raspund la intrebari curioase. 




Ce ii motiveaza pe voluntari este dorinta de a simti ca vin in ajutor societatii in care traiesc si faptul ca stiu ca este nevoie de ei.



Voluntariatul ii ajuta pe oameni sa simta ca fac o diferenta – ca au puterea sa schimbe lucrurile in bine.Deci te-ai hotarat daca vrei sa ajuti si tu ?






 Oricat de egoist ar fi gestul de a voluntaria, nu trebuie sa uitam ca ceea ce primim e un raspuns la ceea ce oferim, poate chiar unul mai generos.  Nu spun ca ne ratam viata daca nu facem voluntariat, dar cred ca pot afirma ca ne pierdem mai repede dreptul de a fi noi insine in „zgomotul” cotidian.

Rolul povestilor in dezvoltarea copiilor


 Scufita Rosie, Alba ca Zapada, Harap Alb sunt doar cativa dintre eroii care populau lumea noastra de copii. Traiam alaturi de ei, de zeci de ori, intamplarile prin care treceau si parca tot nu ne saturam. Ne straduiam sa memoram fiecare intamplare si fiecare replica in parte si ne imaginam ca intr-o zi vor spune aceleasi povesti copiilor nostri.

In afara de imaginatie, povestile stimuleaza intelectul copiilor care se straduiesc sa retina cat mai multe detalii ale povestii, sa memoreze cuvintele. 



Din povesti, copiii afla care sunt consecintele defectelor si calitatilor umane, care sunt efectele faptelor bune si rele. Antitezele atotprezente in basme ii ajuta sa faca diferenta intre bine si rau, intre minciuna si adevar, intre lasitate si curaj, ii invata care sunt calitatile pozitive si care sunt defectele  oamenilor.




O altfel de biblioteca



O carte este singurul loc în care poţi examina un gând plăpând fără să îl distrugi, sau poţi explora o idee controversată fără să îţi fie teamă că îţi va exploda în faţă - unul din cele câteva refugii unde mintea unui om poate avea parte atât de provocare, cât şi de intimitate.







Cărţile sunt cărăuşii civiizaţiei. Fără cărţi, istoria e mută, literatura nu are glas, ştiinţa paralizată, iar gândirea şi meditaţia suspendate. 






O carte este o grădină, o livadă, o magazie, o reuniune, un însoţitor la drum, un sfătuitor, o multitudine de sfătuitori.







Let's Party ! Petrecerea SUPER VOLUNTAR !
Noi am fost super voluntarii ! 
 


1.Paduraru Alecsandra Andreea
2.Privighitorita Larisa Elena
3.Talaba Dana
4.Macovei Stefan Florin
5.Doroftei Lorena Mihaela

6.Matache Alexandra Ioana
7.Rosu Madalina
8.Chelaru Stefana
9.Radu Elena
10.Radu Radu
11.Chelaru Miruna Andreea
12.Ursache Dana
13.Lupu Paula Madalina
14.Musat Loredana Elena
15.Cozma Nicoleta
16.Hodorogea Roxana
17.Branza Laura Beatrice
18.Timofte Adina
19.Timofte Paul
20.Drobota Miruna
21.Dumitriu Roxana
22.Temnciuc Raluca



23.Haratau Alexandra        24.Ciobanu Madalina     25.Neagu Ioana


„Exprimă-te prin fapte! Fii Voluntar!”
-Tortul SUPER VOLUNTARI 2010
O parte din mica rasplata