joi, 10 ianuarie 2013

Târgu Frumos - Tradiție și interculturalitate



            Biblioteca ”Universul cunoașterii ”Târgu Frumos începe anul 2013 cu implementarea unui nou proiect: ”Tg. Frumos-Traditie si interculturalitate”.
Acest proiect a fost declarat câștigător în cadrul competiției naționale de proiecte ”Idei de 4000 de lei”, Runda 2, 2012, organizată de IREX România în perioada 1-30 septembrie 2012.
La concurs au putut participa bibliotecile publice din România care fac parte din programul Biblionet.
Au fost 6 câștigători: Turda, Mediaș, Măcin, Bertea, Vâlcea și Târgu Frumos. Fiecare proiect câștigător este susținut de o finanțare de 5265 ron și cursuri gratuite pentru bibliotecari.
              Scopul general al proiectului ”Târgu Frumos-Tradiție și interculturalitate” este sǎ promoveze obiceiurile şi tradițiile locale în rândul tinerilor de diverse etnii din Târgu Frumos.
              Obiectivele proiectului sunt:
1.    Identificarea, prin consultare publică, a obiceiurilor şi tradiţiilor locale specifice românilor, rromilor şi ruşilor lipoveni care merită păstrate, pe parcursul primei luni de proiect;
2.    Organizarea a 8 workshopuri, în cadrul cărora 40 de tineri vor confecţiona obiecte tradiţionale care vor fi reunite într-o expoziţie cu vânzare;
3.    Organizarea, spre finalul proiectului, a unui eveniment public care să pună în valoare obiceiurile şi tradiţiile zonei.
             Conform Acordului de parteneriat încheiat între IREX România și Biblioteca ”Universul cunoașterii” Tg. Frumos, finanțarea în valoare de 5265 ron va fi folosită pentru achiziția de materiale și echipamente necesare pentru desfășurarea activităților din proiect ( laptop, aparat foto digital, imprimanta color, flipchart, obiecte de papetărie), precum și pentru a acoperi cheltuielile de transport pentru partenerii din proiect.

            Perioada de implementare a proiectului va fi 1 februarie-31 mai 2013.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.