TARGU FRUMOS - NUME DE LEGENDA


 Cunoscutul editor de documente M. Costăchescu ajunge la concluzia, pe baza documentelor dinaintea lui Ştefan cel Mare, că Târgu Frumos este un târg mai vechi decât descălecatul Moldovei (1359), iar istoricul Nicolae Iorga apreciază că este unul dintre cele mai vechi târguri orăşeneşti ale noastre.


Legendele care circula si care vorbesc despre denumirea localitatii Targu Frumos,sunt mai multe printre care putem cita doar cateva:



Scoala"Garabet Ibraileanu"
1. Denumirea ar fi ramasa inca de pe timpul lui Stefan cel Mare,care in trecere spre Palatul Domnesc(Harlau) se oprea la un han din Tg.Frumos,unde era  hangita o femeie tare frumoasa.
2.Intre 1-15 iulie ale fiecarui an,se facea balci unde veneau foarte multi oameni sa-si vanda produsele printre care se numara si tatal lui Ion Creanga,care venea sa-si vanda abaua de Neamt.La intoarcere ,cei ce luau parte la acest targ erau intrebati daca a fost targ frumos,la care cei intrebati raspundeau:"a fost un targ frumos".




3. In imprejurimile  unde se gasea asezat orasul erau foarte multe flori,printre care si o bogata flora melifera.De la aceasta pajiste inflorita i-ar veni numele de Targu Frumos,deoarece cei ce erau in trecere prin oras se exprimau "ce loc frumos!".