vineri, 24 februarie 2012

Sărbătoarea iubitorilor de bibliotecă


          Vineri, 24 februarie 2012, de Dragobete, Biblioteca”Universul cunoașterii” a organizat în sala mare a Primăriei orașului Târgu Frumos SĂRBĂTOAREA IUBITORILOR DE BIBLIOTECĂ.
          Inspirându-ne din modelul american al marketingului de bibliotecă, am declarat luna februarie ca fiind cea a iubitorilor de carte.


          Sub genericul ”Februarie - Luna îndrăgostiților. De bibliotecă!!!”, pe tot parcursul lunii am desfășurat mai multe activități pe această temă, toate având ca scop atragerea oamenilor spre bibliotecă, carte și cunoaștere. Am dorit să subliniem prin aceste acțiuni rolul important pe care îl are biblioteca în comunitate, cât de importantă este cartea, cunoașterea, în viața fiecăruia dintre noi și nu în ultimul rând ne-am dorit să-i sărbătorim pe toți prietenii bibliotecii. Am tipărit felicitări, pliante, fluturașe, manifeste, programe cu simbolurile acestei sărbători. De asemenea, am organizat un panou al recomandărilor, unde prietenii bibliotecii au avut posibilitatea de a-și exprima sugestiile în materie de lectură.
          De Dragobete, am încheiat ciclul acestor activități prin organizarea unui spectacol la care și-au dat concursul elevi de la școlile din localitate:
-Trupa de teatru Licăr care a interpretat piesa „Mușat și ursitoarele” de
Mihai Eminescu; actori au fost elevi de la Liceul teoretic ”Ion Neculce” și de la Liceul Special ”Moldova”: Adina Timofte, Adriana Creangă, Miruna Drobotă, Alexandra Bobeică, Livia Tiron, Silviu Roşu, coord. prof. Mirela Leahu
-Trupa de dans Shiver, coord. prof. Ionela Simireanu
- Grupul Voci Cristaline de la Grădinița cu Program Prelungit, dirijor prof. Gisela Petrila
-Trupa de muzică folk Melody - coord. prof. Gisela Petrila
-Trupa de muzică folk Floare de Colț, coord. prof. Gisela Petrila
De asemenea, au fost momente de poezie și pian, susținute de Miruna Dobrotă (poezie), Livia Frona, Alexandra Comăneciu și Lidia Năstruț (pian).
          Despre semnificația zilei de Dragobete, despre originile acestei sărbători, a vorbit d-l profesor Dan Fripis.
          Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături!




        

Un comentariu:

  1. Am sărbătorit de Dragobete, o zi minunată, semnificaţia acestei sărbători a fost prezentată de prof. Dan Fripis.Doamnele bibliotecare au fost gazda evenimentului,oranizând programul de desfăşurare şi informare prin invitaţii tip Afiş şi invitaţii personale. Sala mare de la Primăria oraşului a fost arhiplină.Elevii au susţinut programe diverse , de o mare gingăşie şi calitate. Felicitări tuturor.Cei mici erau ca nişte îngeri. Vă iubim!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.