vineri, 15 aprilie 2011

Proiectul COMENIUS la Şcoala “Garabet Ibraileanu”

Vizita la Primaria orasului
Şcoala “Garabet Ibraileanu” din oraşul Târgu Frumos este implicată in proiectul educaţional internaţional Comenius cu finanţare de la Comisia Europeană, cu tema “Celtic roots, Roman roots throughout Europe: meeting the first Europeans” (Radacini celtice, radacini romane in Europa: Sa cunoastem primii europeni), in parteneriat cu şcoli din 6 ţări: Italia, Ungaria, Marea Britanie, Germania, Turcia si Spania.

Programul a debutat la sfarşitul lunii septembrie 2010 sub gazduirea partenerului german, unde profesorii Claudiu Popa, Bianca Baciu si Florina Pricop au participat la o vizita de lucru.


Şcoala “Garabet Ibraileanu” din oraşul Târgu Frumos este implicată in proiectul educaţional internaţional Comenius cu finanţare de la Comisia Europeană, cu tema “Celtic roots, Roman roots throughout Europe: meeting the first Europeans” (Radacini celtice, radacini romane in Europa: Sa cunoastem primii europeni), in parteneriat cu şcoli din 6 ţări: Italia, Ungaria, Marea Britanie, Germania, Turcia si Spania 
Vizita la Biblioteca

Programul a debutat la sfarşitul lunii septembrie 2010 sub gazduirea partenerului german, unde profesorii Claudiu Popa, Bianca Baciu si Florina Pricop au participat la o vizita de lucru. 
În perioada 29 martie - 2 aprilie 2011, gazda activităţilor ce se desfaşoară in cadrul proiectului a fost Şcoala G. Ibrăileanu. Partenerii de proiect prezenţi la Tg. Frumos au fost 18 profesori si 6 elevi din Italia, Spania, Ungaria, Germania, Turcia, Irlanda de Nord si Ţara Galilor. 
În cadrul activităţilor ce s-au desfăşurat, coordonatorii noştrii de proiect, profesorii Baciu Bianca , Claudiu Popa, au familiarizat oaspetii cu imprejurimile, tradiţiile si obiceiurile zonei Tg. Frumos, au facut vizite de lucru la Muzeul Cucuteni, Primaria oraşului, Biblioteca oraşenească si Centrul PAPI, precum si in principalele aşezări cu incarcatură istorică din Moldova. Joi, 24 martie partenerii proiectului au venit în vizită la Primăria oraşului Târgu Frumos şi la Biblioteca orăşenească. La Primăria oraşului au fost întâmpinaţi de Primarul oraşului, jr. Gh. Tataru care a subliniat în cuvântul său importanţa educaţiei şi a învăţământului în societatea noastră. La eveniment au fost prezenţi şi angajaţi ai Primăriei şi cadre didactice. Astfel, s-au facut schimb de impresii , experiente , idei ,s-au oferit pliante, carti, albume si de o parte si de alta , fiecare promovand locurile si oamenii de unde vin. În cadrul vizitei la Biblioteca orăşenească şi Centrul Papi, oaspeţii au fost introduşi în atmosfera cărţilor, a lecturii, dar şi a internetului, o parte dintre ei consultându-şi în cadrul Centrului adresa electronică. Cu acest prilej Biblioteca şi Centrul Papi a realizat un CD al oraşului cu o prezentare foto şi video, precum şi cu informaţii documentare, dar şi pliante cu scurte informaţii despre oraş
Vizita la Biblioteca
. Reprezentanţii ţărilor participante au mulţumit pentru primirea făcută, au fost incantaţi de atenţia cu care a fost imbrăţişat acest proiect şi de implicarea autorităţilor locale. Şcoala Garabet Ibrăileanu din Târgu Frumos a reuşit prin participarea la acest proiect să se facă cunoscută şi peste hotare, promovând imaginea oraşului şi a comunităţii noastre. 

Felicitări tuturor!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.