luni, 10 septembrie 2012

JURNALUL VACANȚEI LA BIBLIOTECĂ III


Filmele pentru copii

Ne-am propus pentru această vară să oferim copiilor un program special care să le facă vacanța cât mai plăcută. Astfel, în cadrul proiectului cultural ”Bibliovacanța 2012” am derulat începând cu 1 iulie  mai multe activități pe arii diverse de interese, participarea la aceste programe fiind gratuită.
           În cadrul activității ”Filmele pentru copii” am oferit preșcolarilor și școlarilor mari și mici în fiecare zi de miercuri între orele 10.00-12.00 filme de animație, artistice, dar și filme documentare. Programul s-a dovedit a fi o modalitate modernă de atragere a utilizatorilor copii spre carte și bibliotecă. În această perioadă  - 1 iulie – 1 septembrie 2012, am prezentat în sala de lectură unde au avut loc vizionările de filme, și o expoziție de carte unde au putut fi regăsite cărțile și lecturile copilăriei după care s-au prezentat și filmele, copii având astfel posibilitatea de a citi cartea și de a vedea și ecranizarea lecturii.
           Filmul, alături de carte, oferă posibilitatea de a descoperi o lume nouă, de a călători alături de personajele îndrăgite pe alte tărâmuri pline de magie și mister, de a fi martori la evenimente reale sau ireale, contribuind astfel la înțelegerea în profunzime a cărților.
           Activitatea s-a bucurat de succes, dat fiind numărul mare de copii care au fost prezenți, motiv pentru care vom continua și în următoarea vacanță acest gen de program.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.